LcS; een beknopte samenvatting van de wetenschap

Dit interactieve e-Book werd opgesteld door onze experts en geeft u een actuele stand van zaken over het bestaande onderzoek naar L. paracasei Shirota (LcS). Het helpt uw voorkennis over probiotica op te frissen en de relaties tussen de darmmicrobiota en de gezondheid beter te begrijpen.

In 1930 selecteerde en cultiveerde de wetenschapper dr. Shirota de  Lacticaseibacillus paracasei Shirota (LcS), een probiotische melkzuurbacterie. Ruim 85 jaar van onderzoek volgden. Tot nu toe zijn er een 500-tal wetenschappelijke artikels gepubliceerd. Onze experts maakten voor u dit interactieve e-book met een samenvatting van de voornaamste conclusies van al dit onderzoek en hun mogelijke toepassingen op diverse gezondheidsgebieden.

Het onderzoek naar LcS samengevat

Het onderzoek naar de LcS melkzuurbacterie is sinds het ontstaan in 1930 sterk geëvolueerd. Ondertussen zijn de gezondheidsvoordelen die de bacterie kunnen leveren aan de gastheer, als ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen, goed gedocumenteerd. Het raakt een breed scala aan gezondheidsgebieden en toepassingsmogelijkheden:

  • Functionele darmstoornissen zoals het prikkelbare darm syndroom (PDS), constipatie en transittijd, de consistentie van de stoelgang en darmontstekingsziekten.
  • Infectieziekten zoals darminfecties en infecties van de bovenste luchtwegen, de meest courante virale infectie bij sporters.
  • Immuunmechanismen en de activiteit van de ‘natural killer’-cellen, secretoir IgA, dendritische cellen…
  • Kankers zoals dikkedarmkanker, blaaskanker en borstkanker.

Daarnaast biedt dit e-book een beknopt overzicht van het fundamentele onderzoek rond probtioica: de overleving in het maag-darmkanaal en de veiligheid ervan, het effect van probiotica op nuttige en schadelijke bacteriesoorten, het stam-specifiek effect en zoveel meer!

Meer over het prikkelbare darm syndroom?
Bekijk hier online de unieke toolkit rond PDS en/of bestel het voor een gratis levering. Het bevat drie praktische documenten: het beslissingsdiagram met 30 vragen die u patiënten kunt stellen tijdens de consultatie, brochures voor patiënten met beknopte informatie en advies in geval van darmklachten, de meestgestelde vragen en hun antwoorden in een visueel formaat.

Ontdek dit e-Book rond LcS om uw voorkennis over probiotica op te frissen, de relaties tussen de darmmicrobiota en de gezondheid beter te begrijpen en een actuele stand van zaken mee te krijgen van het onderzoek naar Lacticaseibacillus paracasei Shirota! Bekijk het e-book rond LcS online >

 

 

BESTEL HIER GRATIS DE BROCHURE ROND LCS