PDS: een complete toolkit voor uw consultaties

Beslissingsdiagram, brochures en FAQ

NIEUW, de volledig herwerkte toolkit rond PDS met drie handige hulpmiddelen:

 • Up-to-date beslissingsdiagram
 • Nieuwe patiëntenbrochures
 • FAQ rond PDS

Een snelle diagnose stellen is in het kader van PDS een uitdaging. Deze beslissingsdiagram helpt u als gezondheidsprofessionals op weg om een differentiële diagnose van chronische buikpijn te maken. Het brengt de dialoog sneller op gang bij patiënten die last hebben van een verstoorde darmtransit en van chronische buikpijn. Een hulpmiddel voor uw consultaties, zodat u zeker alle belangrijke aspecten aankaart.

Wilt u een patiënt geruststellen na de diagnose van het Prikkelbare Darm Syndroom? De brochure in deze toolkit geeft patiënten houvast. Ze gaan niet met lege handen naar huis maar met onderbouwde uitleg, advies en tips om symptomen te verlichten.

De meestgestelde vragen rond PDS op een rijtje, ook dat maakt deel uit van deze nieuwe toolkit. Ontwikkeld met de diëtisten van het wetenschappelijke team Yakult Science for Health.

 

BEKIJK DE BESLISSINGSDIAGRAM
ONTDEK DE VOLLEDIGE BROCHURE
LEES DE 
FAQ

BESTEL HIER GRATIS UW PDS KIT

 • FAQ
  FAQ_PDS_prikkelbare-darm-syndroom

 • Beslissingsdiagram
  FAQ_PDS_prikkelbare-darm-syndroom

 • Brochures
  2009_YAKU_vignettes_outil3

Dagboek voor uw patiënten

4 weken naar een darmbewust voedingspatroon

Door het grote succes van het online coachingsprogramma en de vele vragen van collega-diëtisten ontwikkelde Yakult Science for health dit dieetdagboek voor uw patiënten. Het werd door en voor diëtisten gemaakt, ter ondersteuning van de consultaties. Bestel gratis 10 exemplaren.

Receptenboekje: Gefermenteerd en Vezelrijk koken

Bestel het gratis voor uw patiënten!

Dit receptenboekje met gefermenteerde en vezelrijke voedingsmiddelen bevat naast heerlijke recepten informatie rond de relatie tussen voeding, de darmmicrobiota en de gezondheid. Het werd ontwikkeld in samenwerking met Michaël Sels (Hoofddiëtist UZA, Antwerpen) en Nathalie Antonis (Zelfstandige diëtist, Tervuren) om patiënten stapsgewijs te begeleiden naar een betere darmgezondheid.
Bestel GRATIS en ontvang 10 exemplaren om uit te delen!

Gratis coachingsprogramma voor uw patiënten

Met digitale Yakult drinktest van 4 weken!

Dit gratis coachingsprogramma werd ontwikkeld om u als gezondheidsprofessional te helpen uw patiënten extra ondersteuning te bieden naast de consultaties! Een nieuwe levensstijl aannemen met gezonde voedings- en beweeggewoonten kan niet van de ene dag op de andere! Het is daarentegen een project op lange termijn, waar actieve coaching en personalisatie een must zijn.

Ons team van diëtisten heeft dit gratis programma van 3 maanden ontwikkeld met handige tips, visueel materiaal én de nieuwe digitale Yakult-test.

Coachingsprogramme & yakult drinktest

MEER HIEROVER
of SCHRIJF UW PATIËNTEN IN

De ultieme probioticagids voor professionals

Wijsraken uit de verschillende probiotica? De juiste keuze maken? De optimale dosis bepalen? Deze gids voor gezondheidsprofessionals ontrafelt de wetenschap achter probiotica en benadert het thema vanuit een praktische invalshoek. Het is een hulpmiddel om tijdens de consultatie een weloverwogen advies te geven aan patiënten.

BEKIJK DE GIDS
of BESTEL  ONLINE

LcS; een beknopte samenvatting van de wetenschap

Dit interactieve e-Book werd opgesteld door onze experts en geeft u een actuele stand van zaken over het bestaande onderzoek naar L. casei Shirota. Het helpt uw voorkennis over probiotica op te frissen, de relaties tussen de darmmicrobiota en de gezondheid beter te begrijpen.

BEKIJK HET E-BOOK
of BESTEL ONLINE

Hydratatie en spijsverteringscomfort bij ouderen, brochure voor uw dagelijkse consultaties

De spijsverteringsgezondheid van ouderen verdient de nodige aandacht, want een goede spijsvertering is bepalend voor de dagelijkse levenskwaliteit. Veroudering tast niet alleen de spijsverteringsfysiologie en de functies van de microbiota aan, maar bedreigt ook de vochtbalans in het lichaam. Als verschillende spijsverteringsstoornissen gelijktijdig optreden, kan dat leiden tot een verhoogd risico op ondervoeding en uitdroging. Dat resulteert in een verminderde kwaliteit van het spijsverteringscomfort bij ouderen, om nog maar te zwijgen van het risico op infecties.

Deze ‘voedingsgids’ legt het verband uit tussen de veranderingen als gevolg van veroudering en de spijsverteringsgezondheid aan de hand van het voedingsprofiel van ouderen en hun nutritionele behoeften. De brochure legt helder en gedetailleerd uit waarom de microbiota belangrijk is in deze fase van het leven, en reikt mogelijke maatregelen aan om een beter spijsverteringscomfort te garanderen, ondervoeding te voorkomen en te waken over een correcte hydratatie bij ouderen.

Productfolders

In deze folder vindt uw patiënt de nodige uitleg over de producten die verkrijgbaar zijn in België en nog andere leuke weetjes.

Yakult, elke dag een flesje!

 

BEKIJK DE FLYER
of BESTEL ONLINE