Dagboek voor uw patiënten

4 weken naar een darmbewust voedingspatroon

Door het grote succes van het online coachingsprogramma en de vele vragen van collega-diëtisten ontwikkelde Yakult Science for health dit dieetdagboek voor uw patiënten. Het werd door en voor diëtisten gemaakt, ter ondersteuning van de consultaties. Bestel gratis 10 exemplaren.

Receptenboekje: Gefermenteerd en Vezelrijk koken

Bestel het gratis voor uw patiënten!

Dit receptenboekje met gefermenteerde en vezelrijke voedingsmiddelen bevat naast heerlijke recepten informatie rond de relatie tussen voeding, de darmmicrobiota en de gezondheid. Het werd ontwikkeld in samenwerking met Michaël Sels (Hoofddiëtist UZA, Antwerpen) en Nathalie Antonis (Zelfstandige diëtist, Tervuren) om patiënten stapsgewijs te begeleiden naar een betere darmgezondheid.

Bestel het vanaf vandaag en ontvang 10 exemplaren om uit te delen!

Coachingsprogramme & yakult drinktest

BESTEL HET GRATIS
VOOR UW PATIËNTEN!

Gratis coachingsprogramma voor uw patiënten

Met digitale Yakult drinktest van 4 weken!

Dit gratis coachingsprogramma werd ontwikkeld om u als gezondheidsprofessional te helpen uw patiënten extra ondersteuning te bieden naast de consultaties! Een nieuwe levensstijl aannemen met gezonde voedings- en beweeggewoonten kan niet van de ene dag op de andere! Het is daarentegen een project op lange termijn, waar actieve coaching en personalisatie een must zijn.

Ons team van diëtisten heeft dit gratis programma van 3 maanden ontwikkeld met handige tips, visueel materiaal én de nieuwe digitale Yakult-test.

Coachingsprogramme & yakult drinktest

MEER HIEROVER
of SCHRIJF UW PATIËNTEN IN

De ultieme probioticagids voor professionals

Wijsraken uit de verschillende probiotica? De juiste keuze maken? De optimale dosis bepalen? Deze gids voor gezondheidsprofessionals ontrafelt de wetenschap achter probiotica en benadert het thema vanuit een praktische invalshoek. Het is een hulpmiddel om tijdens de consultatie een weloverwogen advies te geven aan patiënten.

BEKIJK DE GIDS
of BESTEL  ONLINE

LcS; een beknopte samenvatting van de wetenschap

Dit interactieve e-Book werd opgesteld door onze experts en geeft u een actuele stand van zaken over het bestaande onderzoek naar L. casei Shirota. Het helpt uw voorkennis over probiotica op te frissen, de relaties tussen de darmmicrobiota en de gezondheid beter te begrijpen.

BEKIJK HET E-BOOK
of BESTEL ONLINE

Hydratatie en spijsverteringscomfort bij ouderen, brochure voor uw dagelijkse consultaties

De spijsverteringsgezondheid van ouderen verdient de nodige aandacht, want een goede spijsvertering is bepalend voor de dagelijkse levenskwaliteit. Veroudering tast niet alleen de spijsverteringsfysiologie en de functies van de microbiota aan, maar bedreigt ook de vochtbalans in het lichaam. Als verschillende spijsverteringsstoornissen gelijktijdig optreden, kan dat leiden tot een verhoogd risico op ondervoeding en uitdroging. Dat resulteert in een verminderde kwaliteit van het spijsverteringscomfort bij ouderen, om nog maar te zwijgen van het risico op infecties.

Deze ‘voedingsgids’ legt het verband uit tussen de veranderingen als gevolg van veroudering en de spijsverteringsgezondheid aan de hand van het voedingsprofiel van ouderen en hun nutritionele behoeften. De brochure legt helder en gedetailleerd uit waarom de microbiota belangrijk is in deze fase van het leven, en reikt mogelijke maatregelen aan om een beter spijsverteringscomfort te garanderen, ondervoeding te voorkomen en te waken over een correcte hydratatie bij ouderen.

Hydratatie en spijsverteringscomfort bij ouderen

BEKIJK DE BROCHURE
of BESTEL ONLINE

Een prikkelbare darm vermijden… in de keuken

Welke voedingsmiddelen kunnen pijn of spijsverteringsproblemen veroorzaken? Rauwkost, kolen, peulvruchten, volkoren granen, lactose, voedingsmiddelen met veel cafeïne, vetten… Al deze voedingsmiddelen kunnen leiden tot pijn en een opgeblazen gevoel. Maar welke voedingsmiddelen concreet een rol spelen hangt af van persoon tot persoon.
Daarom heeft de wetenschappelijke afdeling van Yakult een nieuwe folder ontwikkeld voor uw patiënten: Genieten zonder darmproblemen. In de folder komen voedingsmiddelen aan bod die symptomen kunnen veroorzaken tijdens een aanval en worden heerlijke recepten aangeboden, met tips om de maaltijd lichter verteerbaar te maken.

Yakult wijst er echter op dat dit hulpmiddel geen eliminatiediëten wil aanmoedigen. De voedingstips zijn bedoeld voor korte perioden (twee tot drie weken), onder begeleiding van een arts of een voedingsdeskundige, en zijn vooral nuttig tijdens aanvallen van de ziekte.

Photo de montagne

DOWNLOAD DE BROCHURE
of BESTEL ONLINE

IBS – beslissingsdiagram

Deze tool werd ontwikkeld als hulpmiddel voor de differentiële diagnose van chronische buikpijn.

Om vlotter de dialoog op gang te brengen met een patiënt die last heeft van chronische buikpijn en een verstoorde darmtransit  én om daarbij niet te vergeten bepaalde aspecten aan te kaarten of eventueel de alarmbel te luiden (een mogelijke verklaring van de symptomen), heeft de wetenschappelijke afdeling van Yakult België een  beslissingsdiagram ontwikkeld, als hulpmiddel voor de differentiële diagnose van chronische buikpijn, gecombineerd met 30 vragen, om samen met de patiënt een balans op te maken tijdens de consultatie.

Photo de montagne

DOWNLOAD DE BESLISSINGSDIAGRAM
of BESTEL ONLINE

Goede tips om te leven met een prikkelbare darm

In deze brochure wordt uitgelegd wat een prikkelbare darm is. Tevens vindt uw patiënt hierin ook diverse voedingstips om de symptomen te verlichten.

Photo de montagne

DOWNLOAD DE BROCHURE
of BESTEL ONLINE

Productfolders

In deze folder vindt uw patiënt de nodige uitleg over de producten die verkrijgbaar zijn in België en nog andere leuke weetjes.

Yakult, elke dag een flesje!

 

BEKIJK DE FLYER
of BESTEL ONLINE