De gastro-enterologische kijk op de hersen-darm-as

De hersen-darm-as is een fascinerend communicatiekanaal tussen de darmen en het brein. Het is complex maar indrukwekkend hoe de hersenen en het brein in relatie staan. De gastro-enterologische kijk op de hersen-darm-as werd voorgebracht door prof. Brummer tijdens het seminarie “De hersen-darm-as uigeklaard”. Herbekijk de opname.

Om een holistische kijk te brengen op de hersen-darm-as, nodigde Yakult sprekers uit met verschillende expertises. De webinar werd georgeniseerd om gezondheidsprofessionals de laatste wetenschappelijke inzichten mee te geven gezien de snelle vooruitgang van het onderzoeksdomein.

Een gastro-enterologische kijk

Professor Brummer, gastro-enterologist en directeur van het Nutrition-Gut-Brain Interactions Research Centre, univeriteit van Örebro gaf een gastro-enterologische kijk op de hersen-darm-as. De verschillende communicatiekanalen tussen beide organen en de beïnvloedende factoren kwamen an bod.

INFOGRAFIEK: de communicatiekanalen van de hersen-darm-as

Daarnaast besprak prof. Brummer de essentiële rol van serotonine alsook de functie van de darmwand en hoe deze een belangrijk traject vormt voor de communicatie tussen de darmen en de hersenen. Is er een gunstig effect van probiotica op de hersenfunctie en op depressie? Ja zeker, zo kon prof. Brummer aantonen tijdens zijn presentatie.

Herbekijk de voordracht van prof. Brummer:

Benieuwd naar de andere sprekers?

BEKIJK DE UITVOERIGE SAMENVATTING