seminarie-microbiota-probiotica-eetgedrag

Seminarie microbiota, probiotica & eetgedrag  

Neem deel aan dit exclusieve najaarsseminarie rond probiotica en darmmicrobiota, met twee gerenommeerde experten. Mis deze unieke kans niet en kom genieten van een seminarie & familie-uitstap in één! Het is inderdaad niet zomaar een uitnodiging, want partners en kids zijn ook welkom. 

> Wees er snel bij, zo ben je zeker van je deelname*! 

DATUM : 14 oktober 
TIJD : 12u30 
PLAATS : Houtopia, Pl. de l’Eglise 17, 6660 Houffalize

*Het aantal plaatsen is beperkt.

 

SEMINARIE EN FAMILIE-UITSTAP IN HOUTOPIA

Na een gezamenlijke lunch kunnen partners en kinderen – gedurende het seminarie – Houtopia ontdekken en deelnemen aan een atelier voor kinderen en de zintuiglijke verkenningsruimte voor unieke sensoriele gewaarwordingen verkennen. Zijn er liefhebbers van de natuur? Houtopia is gelegen in Houffalize, wandelaars kunnen er naar hartenlust genieten van de groene omgeving.

 

Tijdens het seminarie voor gezondheidsprofessionals komen twee experten aan het woord, om elk hun kennis en ervaring te delen.

 • dr. Bruno Pot is Science director van Yakult Europe. Hij zal het gebruik van probiotica in de praktijk aankaarten en antwoord geven op de meestgestelde vragen die gezondheidsprofessionals zich stellen rond het onderwerp.
 • dr. Amandine Everard is Research associate aan UCLouvain en komt de recentste resultaten van haar onderzoek toelichten rond eetstoornissen zoals binge eating en de hersen-darm-as.

 

Heb je prangende vragen over probiotica en de darmmicrobiota en wil je dat deze zeker beantwoord worden tijdens het seminarie? Deel ze dan zeker op voorhand mee, zo kunnen prof. Pot et prof. Everard ze uitvoerig bespreken tijdens het seminarie. Bezorg ze ons via het inschrijvingsformulier! Heb je het inschrijvingsformulier reeds verstuurd en heb je nog een interessante vraag? Stuur ze alsnog door per e-mail naar: infoscience@yakult.be

 

IK KOM OOK

 

PROGRAMMA* 

  • 12u30 : Lunch met partners & kids 
  • 14u00 : Seminarie voor gezondheidsprofessionals
   Partners en kids genieten ondertussen van Houtopia & Houffalize

   •  Probiotica: kunnen ze hun belofte waarmaken? |Prof. dr. Bruno Pot, Science director Yakult Europe
   • Darmmicrobiota en eetgedrag: de hersen-darm-as | Prof. dr. Amandine Everard, Research associate UCLouvain
   • Interactieve uitwisseling rond Science for Health by Yakult

 

 • 16u30 : Afterdrink met partners & kids
*Elke spreker zal het woord nemen in zijn/haar taal. Simultane vertaling is voorzien in het Nederlands en in het Frans.

 

DEELNEMEN