Receptenboekje: Gefermenteerd en Vezelrijk koken

Bestel het gratis voor uw patiënten!

Dit receptenboekje met gefermenteerde en vezelrijke voedingsmiddelen zal uw  patiënten en cliënten inspireren om  zelf aan de slag te gaan in de keuken. Naast de vele recepten wordt er ook informatie gedeeld over de relatie tussen voeding, de darmmicrobiota en de gezondheid. Bestel het gratis of bekijk het online.

Gefermenteerde voedingsmiddelen kunnen overal aangekocht worden, denk bijvoorbeeld aan kombucha, kefir en kimchi. Fermentatie is niet alleen trendy, het wordt al jaren gebruikt voor het bewaren van voedsel, alsook voor de unieke smaken en texturen die erdoor ontstaan. Recent worden ook meer gezondheidsbevorderende eigenschappen toegeschreven aan gefermenteerde voedingsmiddelen. Maar is dit gestaafd? Deels!

Deze voedingsmiddelen kunnen probiotische bacteriën bevatten die de diversiteit van onze darmmicrobiota  kunnen bevorderen en dusdanig een voordelig effect kunnen hebben op de gezondheid. Indien deze voedingsmiddelen worden nabewerkt, zullen ze echter geen levende bacteriën meer bevatten. Toch kan het alsnog een gezondheidsvoordeel opleveren, door onder andere de verteerbaarheid van het product te verbeteren, belangrijke voedingsstoffen aan te leveren en/of een voordelig effect te hebben op de leefomgeving van de darmbacteriën.

 

Receptenboekje in samenwerking met erkende diëtisten

Dit receptenboekje werd ontwikkeld in samenwerking met Michaël Sels en Nathalie Antonis. Michaël is Hoofddiëtist in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen (UZA) en Nathalie is zelfstandige diëtist in Tervuren. Bestel GRATIS het receptenboekje en ontvang 10 exemplaren om uit te delen aan uw patiënten. Deze receptenboekjes zijn enkel te verkrijgen via de gezondheidsprofessional, een persoonlijke begeleiding is namelijk essentieel.
Bekijk het receptenboekje online >

 

BESTEL HET RECEPTENBOEKJE HIER GRATIS