PDS: een complete toolkit voor uw consultaties

Beslissingsdiagram, brochures en FAQ

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) een complex syndroom dat niet eenvoudig vast te stellen is. De symptomen kunnen namelijk erg verschillen van persoon tot persoon. Een diagnose laat dan ook vaak op zich wachten, terwijl patiënten chronische buikpijn en darmongemakken ervaren.

Hieronder stellen we een praktische toolkit rond het Prikkelbare Darm Syndroom voor, met drie handige hulpmiddelen voor de consultatie: een beslissingsdiagram, brochures voor patiënten en antwoorden op veelgestelde vragen.

Beslissingsdiagram

Een snelle diagnose stellen is in het kader van PDS een uitdaging. Dit beslissingsdiagram helpt u als gezondheidsprofessional op weg om een differentiële diagnose van chronische buikpijn te maken. Het brengt de dialoog sneller op gang bij patiënten die last hebben van een verstoorde darmtransit en van chronische buikpijn. Een hulpmiddel voor uw consultaties, zodat u zeker alle belangrijke aspecten aankaart. Het is een geheugensteun en bestaat uit een lijst van 30 vragen die tijdens de consultatie gesteld kunnen worden aan de patiënt.

BEKIJK DE BESLISSINGSDIAGRAM

Patiëntenbrochure

Wilt u een patiënt geruststellen na de diagnose van het Prikkelbare Darm Syndroom? De brochure in deze toolkit geeft patiënten houvast. Ze gaan niet met lege handen naar huis, de brochure geeft beknopte informatie over PDS, onderbouwde uitleg, voedingsadvies en tips om symptomen te verlichten.

ONTDEK DE VOLLEDIGE BROCHURE

FAQ

In deze FAQ worden de 8 meestgestelde vragen rond PDS opgenomen, alsook hun antwoorden. Alles in een praktisch en visueel formaat. Het werd ontwikkeld met de diëtisten van het wetenschappelijke team Yakult Science for Health. Enkele voorbeelden: is een vezelarm dieet nodig in geval van PDS? Hoelang moeten bepaalde voedingsmiddelen gemeden worden? Zijn gefermenteerde groenten aangewezen? Alle antwoorden ontdekt u in de toolkit.

LEES DE FAQ