Lactobacillus casei Shirota
De Lactobacillus casei Shirota (LcS) is een facultatief anaërobe, grampositieve, staafvormige lactobacil. De bacterie heeft een breedte van 0,5 μm en een lengte van 1-2.5 μm. De overleving van Lactobacillus casei Shirota is zowel in vitro als in vivo onderzocht en het is wetenschappelijk bewezen dat LcS de darmen levend bereikt. Wordt de consumptie van LcS beëindigd, dan verwijnt de bacteriestam binnen twee weken via natuurlijke weg uit het spijsverteringskanaal. Het aantal dagen dat de bacterie in de darm verblijft, verschilt per persoon.

Maltitolsiroop
Maltitolsiroop is een suikervervanger die wordt gevormd door hydrogenering van maltose (moutsuiker). Maltitolsiroop heeft een zoetkracht die bijna gelijk is aan die van sacharose.

 

Maltodextrine
Maltodextrine is een oligosaccharide, verkregen door hydrolyse van zetmeel. De stof smaakt matig zoet of neutraal en is gemakkelijk verteerbaar.

 

 

Dextrine
Dextrine is een koolhydraat, verkregen door de hydrolyse van zetmeel.

 

Glucose-fructosesiroop
Glucose-fructosesiroop wordt verkregen door glucose gedeeltelijk om te zetten in fructose. Glucose-fructosesiroop wordt gemaakt van mais of tarwe maar de siroop zelf is glutenvrij.

 

Aroma
Citrus- en vanillearoma

Allergenen

Allergenen

Van de 12 allergenen die in de EU wetgeving voorkomen, bevat Yakult er twee: koemelk en lactose (1 gram per 65 ml)

Lactose intolerantie

Een groot deel van de lactose is al omgezet door de levende melkzuurbacteriën die in het product aanwezig zijn; een flesje (65 ml) bevat ongeveer 1 gram lactose. Ter vergelijking: een glas (150 ml) halfvolle melk bevat ongeveer 7 gram lactose. De Lactobacillus casei Shirota bacteriën komen levend aan in de darmen. Daardoor kunnen ze helpen lactose in de darm af te breken. Mensen met een (gedeeltelijke) lactose-intolerantie kunnen Yakult over het algemeen prima verdragen. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke lactosedrempel. Mensen met een (gedeeltelijke) lactose-intolerantie kunnen de consumptie van Yakult het beste geleidelijk aan opvoeren en het product drinken bij de maaltijd.